Mennyit fogok költeni fűtésre, ha infrapanel melett döntök?

A Heat4All infrafűtő paneljei nagy hatékonysággal alakítják az elektromos áramot infravörös hőhullámokká, mely által gyorsan és hatékonyan pótolják az épület hőveszteségét és gondoskodnak komfortodról!

  
thinking
  

De lássuk, mit jelent ez a számok nyelvén!

  

Megfelelő méretezés mellett, fő-fűtésként alkalmazva az infrafűtésünket, az üzemidő átlagosan napi 5 óra. (Ez az üzemóra adat csak a Heat4All infrapenelekre vonatkozik.) A fűtési szezon hivatalosan 180 napot számlál. Ha a fűtőpanelek összegzett teljesítményét
(amelyet itt Y-nal jelöltünk) összeszorozzuk az előző adatokkal, megkapjuk az éves áramfogyasztásra vonatkozó „Z” értéket.

  

5óra x 180nap x Y KW = Z KWh/év

  

A kapott értéket szorozzuk össze az áramszolgáltatónk aktuális áramdíjával (amelyet ezúttal jelöljünk mondjuk „D”-vel). A szorzás eredménye az üzemeltetés éves várható összköltsége.

A kapott értéket szorozzuk össze az áramszolgáltatónk aktuális áramdíjával (amelyet ezúttal jelöljünk mondjuk „D”-vel). A szorzás eredménye az üzemeltetés éves várható összköltsége.

  

Z KWh/év x D Ft/KW = X Ft.

  

(a kapott érték tájékoztató jellegű!)Logikus következtetés, hogy ha a fűtéshez szükséges energiát saját forrásból (pl.: napelem) pótolni tudjuk, az elektromos áram szorzója 0 Ft is lehet, tehát a szorzat, vagyis az üzemeltetési költségek is 0 Ft-ra jöhetnek ki. Egy minőségi infrapaneltől elvárható, hogy 30 év múltán is kifogástalanul működjenek, melyet a minőségi gyártásban előállított és legyártott első osztályú anyagok és alkotóelemek szavatolnak.

  
  

Számoljunk!

  

A kondenzációs gázkazán élettartamát a szakemberek 10-12 évre becsülik. A betervezés és kialakítás, gépészeti helyiség kialakítási költsége a kéményépítéssel kombinálva már igen magas, melyekhez további engedélyekre is szükség lesz. Emellett a kalorikus fűtések igen környezetszennyező hatással bírnak.
A radiátorhoz használt csapok és szelepek cseréje a kazán élettartama alatt legalább 1 alkalommal szükség lesz. Az alapzatba beágyazott vizes padlófűtés esetén a csövek élettartama nem korlátlan, probléma esetén burkolatbontásra lehet szükség. A karbantartás természetesen kötelező. Csőrendszer mellett évente a fűtésszezon kezdete előtt el kell végezni a kötelező karbantartást. Manapság jó szakembert, vagy olyat, aki ráér nehéz találni…

Az inverteres klíma és hőszivattyús rendszerek hűtési funkciójuk miatt vonzóak, azonban hangosak, kopó és mozgó alkatrészeket tartalmaznak, karbantartás igényesek és, ami gondozást igényel az biztosan szerelőt és cserét is igényel. Ezek a rendszerek hangosak is lehetnek, állandó szervizigényűek és a gázkazánhoz hasonlóan nem tervezik őket 20 évre sem. A hőszivattyú tervezése, gépészeti kialakítása és eszközök beszerzése igen magas összköltséggel jár, ami mellé állandó éves karbantartás és szerelés is járul. Voltaképp soha nem tudja visszahozni az árát, hiába a napelemes energiaforrás.

Mi éri meg, mit válasszak?Mi már ismerjük fűtéseinket, mert otthonainkban és irodánkban kiegészítő- vagy fő-fűtésként saját, Heat4All márkás fűtéseinket használjuk. Mi nem szeretnénk a jövőben szerelőre bízni fűtésünk karbantartását, nem szeretnénk nyugdíjas korunkban cserélni fűtéseinket vagy nem várt kiadásokkal találkozni, vagy egy téli napon arra ébredni, hogy nem működik a kazán vagy a szivattyú és 2 vagy több napig nincs fűtés. Ha megfelelően gondolkodom az lesz a jó megoldás, ami hosszú távon gondoskodik a kényelmemről, energiatakarékos, megbízható, hangatlanul működik, tiszta és biztosítja a komfortot.

  
  

Mielőtt meghozod döntésed, ezeket a kérdéseket tedd fel magadnak:
– Milyen távon szeretnéd megoldani a fűtést?
– Szeretnél-e függeni a karbantartást végző szakemberektől?
– Minden évben szeretnél fizetni a karbantartási munkákért?
– Szeretnél 10-12 évente kazán vagy szivattyú cseréjéért fizetni?
– Szeretnél-e hivatalos papírokat és engedélyeket intézni fűtésedhez?
– Szeretnél hiba esetén fal vagy padlóbontást, vésést otthonodban, irodádban?
– Szeretnél sokat költeni különböző szakemberekre (tervezés, kivitelezés, karbantartás)?
– Szeretnéd ha fűtésed tisztán, hangtalanul és megbízhatóan működne?
– Szeretnéd ha fűtésed energia és helytakarékos lenne?
– Szeretnél okosan gazdálkodni és jövődet építeni?
– Szeretnéd ha fűtésed üzemeltetéséhez szükséges energiát magad is előállíthatnád?
– Szeretnéd ha modern fűtésedbe befektetett pénzed valóban megtérülne?
– Szeretnéd ha otthonodat/ irodádat/ üzletedet nem csúfítaná el a gépészet?
– Fontos számodra tiszta és békés környezetben élni és dolgozni?
– Milyen nagy ökológiai lábnyomot szeretnél hagyni örököseidre?

40 év alatt 0% hatásfok vesztés

A Heat4All alacsony energiaigényű  infrapanelei optimálizálják a helyiségklímát, csökkentik a porképződést, megszüntethetik a penészképződést. Kérd ajánlatunkat és válts a legkorszerűbb energiatudatos elektromos fűtésre!

Scroll to Top