Heat4All - Infrapanel és hősugárzó - Elektromos fűtés

Infrapanel ismertető

A jövő fűtése elkezdődött

 

Korunk szellemiségét néhány mondatban meg lehet határozni…. Mi az, amit elvárunk a körülöttünk lévő világtól, eszközöktől, tárgyaktól?

Mi a XXI. századi ember igénye, ha vásárlásról, felújításról, építkezésről van szó?

A válasz a kérdésekre az idea, ami mentén próbálunk élni több kevesebb sikerrel.

 • Legyünk költségtudatosak és energiahatékonyak
 • Törekedjünk a tartós megoldásokra
 • Lehetőleg minden legyen egyszerű és könnyen kezelhető
 • Óvjuk a környezetet

Ha mindehhez még prémium minőséget is kap az ember, ami még stílusos és designos is akkor már szinte tényleg sikerül egy eszményi világot teremteni…. egyszer csak.

Lassacskán mindenkinek előre kell tekinteni és rájönni, hogy a jövő elkezdődött.

És már csak egy kérdés maradt:

Akarunk-e a részese lenni?

 

Mi az infrapanel – A zseniális technológia

 

A piacon megjelenő infrapanel és infrafűtés megoldásokkal a jövőnk már valóban itt van a nyakunkon. Mégis méltatlanul kevés teret adunk ennek a fajta fűtési technológiának. Ez lehet azért van mert az emberek keveset tudnak az infrafűtésről úgy általában, vagy pedig nem is tudják, hogy létezik ilyen. Az is elképzelhető, hogy szkeptikusok.

Infrapanel - Infrafűtés
 

Most mindent letisztázunk

 

A legfontosabb, hogy az infrapanel – infrasugarakat bocsájt ki, ugyanúgy, ahogy a nap és ezek az infrasugarak melegítik fel a környezetükben lévő tárgyakat, falakat és biztosít kellemes hőérzetet viszonylag rövid idő alatt. A helyiséget minden irányból határoló, felmelegített falak, padló és mennyezet együttes hőleadásukkal kiegyenlített hőeloszlást biztosítanak a szobában infrapanel által.

 

Ezzel ellentétben a konvencionális fűtések a levegőt melegítik fel körülöttünk, hiszen maga a levegő közvetíti a hőt. Ezáltal előfordulhat az, hogyha már túl meleg van a helyiségben akkor szellőztetünk, viszont a szellőztetés alkalmával  a hő távozik is, tehát újra fűteni kel,hogy ugyanolyan meleg legyen. Hol gazdaságos ez? Mondhatni ablakon kidobott meleg. Ez télen pl:  egy gázkonvektoros lakás esetén igencsak megnyomja a gázszámlát. 

 

Tehát nem is vagyunk költségtudatosak! Nos,  az infrafűtés esetében a meleg nem távozik csak úgy a szobából ha szellőztetünk, ugyanis a tárgyak, falak, mennyezet, igazából minden, amibe az infrasugár „beleütközik” tartja  a meleget. Ráadásul teljesen egyenletes  a höeloszlás, ugyanolyan meleg lesz a padlótól 20cm-re mint a mennyezet közelében. Az infrafűtéshez hasaonló hatást egyik hagyományos fűtéssel sem lehet elérni.

 
Infrapanel működése

Az infrapanel működése – Egyszerű és nagyszerű

 

Az infrapanel egy rendkívűl elegáns, ugyanakkor letisztult és minőségi alkotás. Az egyedülálló kép- illetve üvegfelületű fűtőpanelekkel egyedi és különleges megjelenést kölcsönöznek a helyiségnek. Kevés ilyen termék van a piacon, ami funkcionális prémium minőségű és ennyire exklúzív. Ráadásul tökéletesen elvégzi a feladatát. Sokoldalú, mégis kevésbé kihasznált és elismert, pedig aki egyszer használta nem fog többé másban gondolkodni.

Az infrapanel általi infrafűtés melegen és szárazon tartja a falakat (a fentebb tárgyalt közvetlen hőátadás miatt). Nem fog soha penész keletkezni illetve mivel nem keringeti a port mint a hagyományos fűtések ezért a felső légúti irritációban szenvedőknek is tökletes megoldás. 

Az infrafűtés sokkal hatékonyabban fűt, ugyanazt a hőérzetet 2-3 fokkal alacsonyabb hőmérséklet mellett biztosítja, 30-40%- kal kisebb a szellőztetés által bekövetkezett hőveszteség. A Heat4All infrapaneleket mérnökeik több mint 30 év üzemidőre tervezték. Prémium minőségű, ellenőrzött forrásból származó alapanyagokból készül ausztriában.

A klímaváltozáshoz jelentősen hozzájáruló szén-dioxid kibocsájtásnak egy jelentős részért a hagyományos tüzelőanyagokkal (gáz, fa, szén) való fűtés a felelős. Az infrafűtés szén-dioxid kibocsájtása nulla, és az üzemeltetéshez szükséges elektromosság is előállítható megújuló energiaforrásokból, pl napelemmel kombinálva tökéletesen zöld megoldás. 

Az infrapanel létesítése és az infrafűtés nem igényli semmilyen háttérinfrastruktúra kiépítését. A Heat4All infrafűtő rendszert egyedi rögzítőrendszere segítségével a nulláról egy óra alatt működésbe lehet hozni, akár sajátkezűleg! Csak fel kell fúrni a rögzítéseket, felakasztani a fűtőpanelt, bedugni a hálózati csatlakozóba és máris üzemkész a fűtés.

Kiegészíthető különböző hőfokszabályozó eszközökkel az álladó hőmérséklet biztosítása érdekében.

 
Infrapanel - Infrafűtés
 

Az infrafűtő panelek nem igényelnek rendszeres ellenőrzést és karbantartást. Nem tartalmaznak kopó-mozgó alkatrészeket és beépített hőfokszabályozót, így a meghibásodás esélye is elenyésző.

 

Az infrapanel fogyasztása – Energiatakarékos és gazdaságos

 

Az „egyéb” típusú fűtések a levegőt melegítik fel, amivel az a probléma, hogy a levegő baj, hogy a meleg levegő a fizika törvényeinek megfelelően mindig felfele száll, tehát először a mennyezet közelében lesz meleg, majd ahogy a fűtés folyamatos energiaközlése hatására egyre több és több a meleg levegő, úgy töltődik meg vele a helyiség felülről lefelé haladva. 

Ezért, mire mi magunk is érezhetjük a bennünket körülvevő levegő melegét, addigra sok-sok energia ment el arra, hogy meleg legyen ott, ahol jellemzően nem is mozgunk.

Ez a hőmérsékletkülönbség ráadásul fenn is marad végig, amíg a helyiséget fűtjük, ami azt jelenti, hogy a helyiség levegőjének nagy részét, nem kevés energia árán, melegebbre kell fűteni ahhoz, hogy a “hasznos” légtérben a kívánt hőmérsékletet tapasztaljuk.

 
Infrapanel energiatakarékosság
 

Az elektomos árrammal működtetett fűtések általában nem tartoznak a gazdaságos kategóriába. Ezeknek a fűtési megoldásoknak csak egyéb előnyeik okán volt (és van még ma is) létjogosultságuk a hagyományosnak tekinthető, fosszilis energián alapuló fűtési megoldások mellett.

Heat4All infrapanel általi infrafűtés megoldásai a hagyományostól gyökeresen eltérő működési elvük révén valamint a különösen tartós és minőségi anyagaiknak köszönhetően megváltoztatják a régi beidegződéseket. A Heat4All infra  fűtőpanelekkel a fűtés energiatakarékos és gazdaságos! Az infrafűtés esetében nincsenek járulékos költségek. Nem igényel semmilyen háttérinfrastruktúra kiépítését (víz/gázcsövezés, kazán, kémény, kondenzvíz elvezető, stb.), üzembehelyezése nincs szakági tervekhez és engedélyezéshez kötve.

Később, a használat hosszú évek során sincs karbantartási, ellenőrzési igénye, mozgó- és elektronikus alkatrészek híján nem hibásodik meg.Ezen felül a Heat4All infrafűtő panelek a felvett energiát úgy alakítják infravörös sugárzássá, hogy ennek 99,9%-a C típusú, a fűtésre legalkalmasabb hullámhosszal rendelkező sugárzás.

Heat4All infrapanel termékei ezzel a piacon jelenleg kapható leghatékonyabb infrafűtő panelek. Ennek a magas fokú hatékonyságnak köszönhetik, hogy már napi összesen 4-5 üzemóra is elég ahhoz, hogy állandó kellemes hőfokot biztosítsanak a fűtendő helyiségben!

 

Az infrapanel típusai

 

Az infrapanel a sítlus és innováció találkozása, ami tökéletesen érzékelteti a luxust. Ez az ami miatt a Heat4All exkluzív designfűtés kedvelt választás azoknak akiknek fontos a prémium minőség. Kínálatunkban különféle típusú infrapanelek megtalálhatóak, természetesen mindegyik csúcsminőségű kategóriába sorolható.

 

ICONIC Classic infrapanel

A széria alapmodellje. Letisztult, egyszerű formavilág, fehér, enyhén strukturált felszín, elegáns megjelenés és igényes kialakítás.

 

ICONIC infravörös Képfűtés

Prémium minőségű osztrák design infrapanel, egyedi, fotónyomatos matt hatású, nyomtatott felületű üveglappal.

 

SMART LINE infrapanel

Tökéletes választás a modern, minimál terek és a sallangmentes megoldások kedvelőinek.

 

ICONIC üvegkép – fűtés 

Legexkluzívabb prémium modellünket azoknak ajánljuk, akik számára a minőségen és egyediségen túl fontos az exkluzív, luxus megjelenés is.

 

ICONIC Dekorüveg infrapanel

Extravagáns, választható színű, magasfényű üveg felületű, prémium kategóriás design infrapanelek.

 

ICONIC Tükör – fűtés infrapanel

Tükör felületű, prémium kategóriás design infrapanel. Ideális fürdőszobákban vagy keskeny folyosókon.  A fűrdőszobában megoldható a törölköző szárítós kivitel is.

 
Infrapanel - Infrafűtés - Fürdőszobai fűtés
 

Infrasugarakkal azonban nem csak beltérben lehet fűteni. Szerencsére télen sem kell lemondanunk a teraszunk adta szabadság érzetéről.

Heat4All ExtremeLine invfravörös hősugárzók tökéletes megoldást nyújtanak fedett és fedetlen külső terek,télikertek, teraszok és egyéb kül-és beltéri helyiségek energiatakarékos fűtésére.

Természetesen ezek a termékek is a prémium kategóriába tartoznak és ugyanazt a minőséget és stílust képviselik, mint az infrapanelek. A lehetőségek tárháza itt hatalmas.

 

ExtremeLine Heat Zone

Sötétsugárzó, mely kiváló megoldást nyújt belső és külső terek fűtésére. Egyszerű, elegáns design, 3 teljesítmény szint.

 

Heat Tower hősugárzó

Jóleső meleg, bárhol, bármikor! Rugalmasság és gyorsaság. A Heat4All Heat Tower hősugárzó legnagyobb előnye a rugalmas felhasználásában rejlik.  Az infrafűtés percek alatt bárhol felállítható és üzembe helyezhető, felszerelés költségek nélkül. Elsősorban ülőhelyek fűtésére alkalmas, akár szeles külső tereken is.

 
 

ExtremeLine Heat Shine

Ideális megolás külső terek fűtésére. Világossugárzó, mely különösen alkalmas külső terek, pl. teraszok és télikertek fűtésére.

 

Heat Tube hősugárzó

Egyszerű, elegáns és bárhol másodpercek alatt képes megteremteni a kényelmet adó komfortot. A Heat Tube tökéletesen alkalmas kisebb terek fűtésére, például téli kertünk vagy erkélyünk melegen tartására.

 

Extreme Line Heat – LED Kombi Tube

A fény és a hő tökéletes harmóniája. A két szélén két db HEAT TUBE hősugárzóból és középen egy LED TUBE fénycsőből álló kombináció.

 
Infrapanel - extremeline
 

Mekkora infrapanel kell?

 

Sajnos ez egy nagyon nehéz kérdés, rengeteg tényezőtől függ, hogy mekkora panelre van szükség az adott helyiség kifűtésére. Fontos természetesen a szoba nagysága, az ablakok, válaszfalak elhelyezkedése, illetve a bútorok elrendezése is.

Mielőtt infrapanelt vásárol valaki célszerű kikérni szakember véleményét és ha lehetséges alaprajzot küldeni, hogy pontosan és az igényeknek megfelelően fel lehessen mérni mire van szükség, hogy lesz optimális a fűtés.

 

Infrapanel ára

 

A fentebb említett okok miatt az árképzés is annak függvénye mekkora, milyen típusú infrapanelt szeretne az ügyfél.Vannak különböző kiegészítők, keretek, termosztátok amik szintén befolyásolják mi lesz a végösszeg. Mivel sok lehetőség közül tud választani a leendő infrapanel tulajdonos ezért az infrapanel árak minden esetben személyre szabottak.

 
Infrapanel és infrafűtés előnyei
 

Az infrapanel és infrafűtés előnyei – Nézzünk előre

 

Az infrapanel fűtési technológia a mai kor igényeit teljes mértékben kielégíti, sőt néhol még túl is mutat rajta. Az infrapanelek igazán kompakt berendezések amellett, hogy rendkívűl exklúzív megjelenésűek és a prémium minőséget képviselik.

Kedvező tulajdonságaik:

 • Rendkívűl tartós, nincs ami tönkre menne benne
 • Környezetbarát, nincs károsanyag kibocsájtás
 • Egészséges levegőt biztosít, nem keringteti a port
 • Nincsenek járulékos üzemeltetési költségek
 • Egyszerű beüzemelés, akár sajátkezűleg
 • Egyenletes hőeloszlást biztosít, szellőztetés után sem illan el a meleg, ezáltal költséghatékony
 • Prémium minőségű design infrapanel
 
 

Az infrapanel és infrafűtés hátrányai

 

Aki prémium minőséget, stílusos és luxus terméket szeretne az otthonában azt meg kell fizetni. Valóban nem a legolcsóbbkategóriába tartoznak ezek a infrafűtések de a versenytársakkal ellentétben – akik között sok a keleti konkurens -a Heat4All infrapanel termékei teljes mértékben megbízhatóak. Erre garancia az osztrák háttér, ahol kizárólag prémium minőségű osztrák és német alapanyagok és alkatrészek felhasználásával készítik az infrapaneleket.

Manapság az építkezések, lakásfelújítások jelentős részénél elvárás az energiacsökkentés, költséghatékonyság és a környezetvédelem. Az infrafűtés teljes joggal lehet az „okos” beruházások része, hiszen minden megvan benne minden, ami szükséges, sőt. Ideje elhagyni a régi beidegződéseket és nyitni az új és minőségi felé. Akarjunk egy fenntarthatóbb jövőben élni, és gazdaságos döntéseket hozni.

Az infrapanel fűtés teljes mértékben ezt a vonalat képviseli , és bár jelen van a köztudatban még mindig nem olyan erős résztvevője a fűtési piacnak….Eddig…

40 év alatt 0% hatásfok vesztés

A Heat4All alacsony energiaigényű  infrapanelei optimálizálják a helyiségklímát, csökkentik a porképződést, megszüntethetik a penészképződést. Kérd ajánlatunkat és válts a legkorszerűbb energiatudatos elektromos fűtésre!

Scroll to Top