A villanyszámla a múlté

A Heat4All infrapanelek a világ egyik leghatékonyabb és legtakarékosabb fűtési megoldását kínálják.

Korábban az elektomos árrammal működtetett fűtések egyáltalán nem tartoztak a gazdaságos kategóriába. Ezeknek a fűtési megoldásoknak csak egyéb előnyeik okán volt (és van még ma is) létjogosultságuk a hagyományosnak tekinthető, fosszilis energián alapuló fűtési megoldások mellett.

A Heat4All infrafűtés megoldásai a hagyományostól gyökeresen eltérő működési elvük révén valamint a különösen tartós és minőségi anyagaiknak köszönhetően megváltoztatják a régi beidegződéseket. A Heat4All fűtőpanelekkel a fűtés energiatakarékos és gazdaságos!

  
  

Mitől energiatakarékos?

  

Mert az infravörös fűtés máshogy fűt, mint minden más, eddig ismert fűtés. A hagyományos (ún. konvekciós) fűtések a levegőt melegítik, arra bízzák a hő közvetítését, míg ezzel szemben az infravörös fűtés közvetlenül tudja átadni a hőt a helyiségben tartózkodóknak, a tárgyaknak és a határoló szerkezeteknek. 

A levegő melegítésével az a baj, hogy a meleg levegő a fizika törvényeinek megfelelően mindig felfele száll, tehát először a mennyezet közelében lesz meleg, majd ahogy a fűtés folyamatos energiaközlése hatására egyre több és több a meleg levegő, úgy töltődik meg vele a helyiség felülről lefelé haladva. Ezért, mire mi magunk is érezhetjük a bennünket körülvevő levegő melegét, addigra sok-sok energia ment el arra, hogy meleg legyen ott, ahol jellemzően nem is mozgunk. Ez a hőmérsékletkülönbség ráadásul fenn is marad végig, amíg a helyiséget fűtjük, ami azt jelenti, hogy a helyiség levegőjének nagy részét, nem kevés energia árán, melegebbre kell fűteni ahhoz, hogy a “hasznos” légtérben a kívánt hőmérsékletet tapasztaljuk.

Az infravörös fűtés kiküszöböli az egyenlőtlen hőeloszlásból adódó energiaveszteséget. Úgy melegít – kicsiben – mint ahogyan a Nap melegíti a Földünket. Az infrafűtő panel által kibocsájtott infravörös sugárzás közvetlenül melegíti a környezetében lévő tárgyakat és embereket. Hatását ezért a bekapcsolást követően már perceken belül érezhetjük. A felmelegedett mennyezet, padló és falak pedig aztán a térben egyenletesen elosztva adják le a megszerzett hőt, így sokkal kellemesebb hőérzetet biztosítanak a helyiségben.

Ugyanígy rengeteg energiát takaríthatunk meg infrafűtéssel a napi szellőztetéskor: a konvekciós elven működő fűtések esetében az ablakok kinyitásával a felmelegített közeg nagy része elillan, míg az infrafűtéssel fűtött helyiségben az elsődlegesen melegített szerkezetek csak minimálisan veszítenek meglévő hőmérsékletükből, ezért a kicserélődött levegő újramelegítése a konvekciós rendszerekhez képest 40%-kal kevesebb energia befektetését igényli.

  


  

Mitől gazdaságos?

  

Ha az infrafűtést választod, már a kezdetektől egy egész sor járulékos költséget spórolhatsz meg. Nem igényli semmilyen háttérinfrastruktúra kiépítését (víz/gázcsövezés, kazán, kémény, kondenzvíz elvezető, stb.), üzembehelyezése nincs szakági tervekhez és engedélyezéshez kötve. Később, a használat hosszú évei során sincs karbantartási, ellenőrzési igénye, mozgó- és elektronikus alkatrészek híján nem hibásodik meg.

Ezen felül a Heat4All infrafűtő panelek a felvett energiát úgy alakítják infravörös sugárzássá, hogy ennek 99,9%-a C típusú, a fűtésre legalkalmasabb hullámhosszal rendelkező sugárzás. A Heat4All termékei ezzel a piacon jelenleg kapható leghatékonyabb infrafűtő panelek. Ennek a magas fokú hatékonyságnak köszönhetik, hogy már napi összesen 4-5 üzemóra is elég ahhoz, hogy állandó kellemes hőfokot biztosítsanak a fűtendő helyiségben!

Az új generációs Heat4All ICONIC fűtőpanelek infravörös sugárzási aránya az előlapon 55,1%, összességében pedig 71,1%, ezzel termékeink a legmagasabb hatásfokkal rendelkező infravörös fűtések az európai piacon.

(A hiteles mérési tanulmányt a német Stuttgarti Műszaki Egyetem készítette.)

Heat4All = magas hatásfok, innovatív technológia, csúcsminőség, design

  


  

A Nyugat-európai irányelvek szerint a legmagasabb hatásfokkal rendelkező infravörös hősugárzóknak a fűtés előlapján el kell érniük az 50%-os sugárzási arányt, és összességében a 70%-ot. 

Továbbá: a Heat4All fűtőpanelek nem romlanak el! Az infrafűtő panel jellegéből adódóan nem tud a működése által hibát generálni. Élettartamát ennek megfelelően kizárólag az alkalmazott anyagok minősége és az összeszerelés színvonala határozza meg. A Heat4All-nál a gyártás korszerű gépparkkal rendelkező osztrák üzemben, szigorú minőségi ellenőrzések mellett zajlik. Ez, valamint a panelek építése során használt, kizárólag prémium minőségű alkatrészek garantálják, hogy az infrafűtő panel, melyet megvásárolsz, akár egész életed során hibátlanul szolgálja majd fűtési igényedet.

A valószínűleg nem túl távoli jövőben pedig akár le is nullázhatod az infrafűtő rendszer üzemeltetési költségét – amikor a napenergiát elektromos árammá alakító technológiák az egyes háztartások szintjén is elérhetővé és elterjedté válnak. Abban a pillanatban valóban elfelejtheted a villanyszámlát!

40 év alatt 0% hatásfok vesztés

A Heat4All alacsony energiaigényű  infrapanelei optimálizálják a helyiségklímát, csökkentik a porképződést, megszüntethetik a penészképződést. Kérd ajánlatunkat és válts a legkorszerűbb energiatudatos elektromos fűtésre!

Scroll to Top