Milyen éves fűtési költséggel lehet számolni?

A Heat4All elektromos infrafűtései energiatakarékosak, és magas hatásfokkal rendelkeznek, melynek eredménye a pénz és energiamegtakarítás. A megújuló energiát hasznosító rendszerekbe könnyen integrálható infra hősugárzóink üzemeltetési költségei akár 0Ft-ra is csökkenthetőek.

Hogyan alakulhat éves fűtési költségem ha főfűtésben gondolkodom a Heat4All infrafűtéseiben?
Fő fűtésként alkalmazva infra fűtőpaneljeinket, az üzemidő átlagosan napi 4,2 óra. (A fűtési szezon hivatalosan 180 napot számlál.) Ha az összes teljesítményt összeszorozzuk az előző adatokkal (4,2óra x 180nap x YYKW = YX/KWh/a) akkor megkapjuk az éves átlag áramfogyasztásra vonatkozó adatokat. A kapott értéket szorozzuk össze az áramszolgáltatónk aktuális áramdíjával, melynek eredménye az üzemeltetés éves összköltsége. (YX /KWh/a x áramdíj (Ft/KW)= XY Ft.
Több tényező is befolyásolja a fenti számítást. A jól méretezett fűtőteljesítményt csak ritkán fogjuk teljes egészében kihasználni a tél folyamán. Ez a Heat4All fűtések esetében csökkenő működési időt jelent, mely alapvetően befolyásolja a fenti számítást.

Gondoljon bele, hogy amikor gázfűtését megtervezteti házába/lakásába, felteszi-e a következő kérdéseket magának:
Mennyibe fog kerülni az üzemeltetés éves szinten? Milyen karbantartásra kell számítanom évente? Mikor kell majd kazánt cserélnem?
Mennyibe kerülhet a kazáncsere? Mennyibe kerül a kazánnak épített külön helyiség? Mennyibe kerül a kémény kiépítése? Mennyibe kerül a kéményseprés? Mennyibe kerül az engedélyek beszerzése? Hány szakemberre kell rábíznom magamat? Mennyi időnként kell csapot vagy a fűtőtestet lecserélnem? Mi történik gázfűtésemmel ha nincs áram? Mennyivel fizetek többet a fűtésemért amikor ismét romlik a gáz fűtőértéke? Bővíthetem-e a fűtésemet? Mennyire időtállóak a csövek, a csapok, a fűtőtestek, a kazán, stb.? Megszünteti-e a fali penészt az otthonomban? Csökkenthető-e valaha gázfűtésem üzemeltetési költsége vagy inkább csak nőhet?
Végül gondoljon bele, hogy környezetében milyen károkat okozhat a kéményen kibocsájtott égéstermék?

Ha a fenti kérdéseket mind felteszi magának könnyű lesz választ adnia arra a kérdésre, hogy mi éri meg Önnek a legjobban?


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.