GyIK – Gyakran Ismételt Kérdések

Az infravörös fűtőpanelek a hősugárzásuk által, közvetlen módon melegítik az épületszerkezeteket, a helyiségben
található tárgyakat és személyeket. Falaink, bútoraink, tárgyaink eltárolják ezt a hőt, melyet egyenletesen
adnak vissza környezetüknek. Az infravörös fűtések hatása a közismert fűtések közül leginkább a cserépkályháéhoz
hasonlítható. Az infravörös fűtőpanel bekapcsolását követően perceken belül tapasztalható a fokozódó
hősugárzás és az egyenletes hőleadás. Az infrapanelek csak kis mértékben adnak át hőt a levegőnek, ezért
a levegő csak minimális mértékben veszít páratartalmából, ezért lényegesen több port tud megkötni, így a
helyiségben csökkenthető a porképződés. Az infravörös fűtés hatását az átlagos szellőztetés csak kis mértékben
befolyásolja, mivel nem a levegő az elsődleges hőátadó…

Minden olyan hagyományos fűtési rendszer, mint a fa-, gáz-, pellet-, olajkazános vagy hőszivattyús fűtés a
konvekció elvén működik. A konvekciós fűtések elsődlegesen a levegőt melegítik fel, a meleg levegő lassan adja át
a hőt az épületszerkezeteknek, a tárgyaknak és a személyeknek. Ez a működési elv a hőt egyenetlenül
osztja el a helyiségben (a mennyezet közelében akár 2-5°C hőmérséklet különbség is lehet a padlóhoz képest),
mely többlet energiaszükséglethez vezet…

Igen, a Heat4All infravörös fűtésével.
Az éjszakai hőtárolós kályhákkal szemben a Heat4All infravörös fűtések akár háromnegyed résszel kevesebb áramot is fogyaszthatnak. Más fűtési rendszerek, pl. a pellet- vagy olajfűtés ugyan csak az infravörös fűtés áramfogyasztásának egyharmadát használják fel, azonban a fosszilis tüzelőanyagnak magasak a költségei, égéstermékük által szennyezik a környezetet, stb.
Egy infravörös fűtés napelemekkel vagy szélerőművel összekapcsolva jelenleg a létező legkedvezőbb, legtisztább és legkörnyezetbarátabb fűtési megoldás.

Az infravörös sugarak olyan természetes elektromágneses hullámok, melyeket a nap bocsájt ki magából és amely által felmelegíti és melegen tartja bolygónkat.
Minden testnek/tárgynak van infravörös hőkibocsájtása, amely hőmérséklete eltér az űr -273°C-os hőmérsékletétől. Az embernek, a gyufa lángjának, stb. mind van van valamilyen mértékű infravörös hőkibocsájtása.
A Heat4All infravörös fűtései a hosszú hullámhosszú infravörös C-sugarakat hasznosítják 99,9%-ban, amelyek elnyelődnek a testek felületén de nem hatolnak a test felszíne alá.
Az általunk hasznosított infravörös sugaraknak nincs káros hatása a szervezetre!

Az infravörös sugárzás három különböző résztartományban fordul elő. A 8 és 15 µm közötti tartományú infravörös C sugarakat számos modern készülék, így pl. az infravörös fűtés is sugározza. Az A és B infravörös sugarakat ezzel szemben speciális infravörös hősugárzók és készülékek bocsátják ki, és mélyebben a bőr alá hatolnak, ilyenek például az infraszaunák és infralámpák.
Az infravörös hőt számtalan területen hasznosítják a gyógyítástól az űrkutatáson át a fűtésekig.

Igen, a Heat4All infravörös fűtési rendszerei a legkülönbözőbb épületek egyetlen és teljes értékű fűtési rendszere is lehet. Főfűtésként fontos a panelek megfelelő méretezése és elhelyezése, melyben a Heat4All szakértői segítenek Önnek.

Az infrapanelek darabszáma és mérete a mindenkori helyiség energiaigényétől, adottságaitól és a kívánt hőérzet kialakításától függ.
Fontos szerep jut annak, hogy fő- vagy kiegészítőfűtésben gondolkodunk és természetesen a helyiség méretei is meghatározóak.

Vegye fel kapcsolatot a Heat4All szakértőivel és tudjon meg többet.

Nem, érintésre nem fog égési sérülést szenvedni bőre. Fűtésünk felülete forró, nem ajánljuk annak közvetlen érintését működés közben. (A felületi hőmérséklet kb.: 90-110℃ között alakul.)

A Heat4All infravörös fűtések élettartama elképesztően hosszú kb.: 100.000 üzemóra.
A Heat4All fűtései nem tartalmaznak mozgó vagy kopóalkatrészeket, sőt kiváló minőségű anyagokból készültek, melyek garantálják a tartósságot.
Érdekesség: átlagos körülmények között napi kb.: 4-5 órát működnek fűtéseink egy fűtési szezonban (180nap), ami kb.: 1’000 órát jelent egy ciklusban. Ebből az átlagadatból kiszámítható, hogy fűtéseink akár gyerekeink vagy unokánk öröksége is lehet.

Érdekesség: folyamatos napi 24 órás tesztüzemben tesszük próbára infrafűtéseink hatékonyságát és időállóságát, melyek az első generációs modelljeink esetében több mint 30 év fűtési idejének modellezését jelentette. Eredményeink tanúsítják, hogy változatlan hatásfokkal és minőségben működnek fűtéseink innovatív technológiánknak és a prémium minőségű alkatrészeinknek köszönhetően. (Legújabb generációs ICONIC névre keresztelt infravörös designfűtéseink folyamatos napi 24 órás tesztjét 2015. decemberében kezdtük meg.)

Igen, sőt ICONIC Kép- és Üvegkép-fűtéseink felületére mostantól bármilyen képet / logót / motívumot rá tudunk nyomtatni, mely rendelkezik a megfelelő nyomdai felbontással (300dpi). Képzelje el legkedvesebb élményét, cégének logóját, kedvenc tapétamintáját, stb. fűtésén és váltsa nálunk valóra álmait!
Speciális gyártási technológiánknak köszönhetően mostantól a CMYK és RAL színeiben is rendelheti Dekorüveg-fűtését.

A Heat4All elektromos infrafűtései energiatakarékosak, és magas hatásfokkal rendelkeznek, melynek eredménye a pénz és energiamegtakarítás. A megújuló energiát hasznosító rendszerekbe könnyen integrálható infra hősugárzóink üzemeltetési költségei akár 0Ft-ra is csökkenthetőek.

Hogyan alakulhat éves fűtési költségem ha főfűtésben gondolkodom a Heat4All infrafűtéseiben?
Fő fűtésként alkalmazva infra fűtőpaneljeinket, az üzemidő átlagosan napi 4,2 óra. (A fűtési szezon hivatalosan 180 napot számlál.) Ha az összes teljesítményt összeszorozzuk az előző adatokkal (4,2óra x 180nap x YYKW = YX/KWh/a) akkor megkapjuk az éves átlag áramfogyasztásra vonatkozó adatokat. A kapott értéket szorozzuk össze az áramszolgáltatónk aktuális áramdíjával, melynek eredménye az üzemeltetés éves összköltsége. (YX /KWh/a x áramdíj (Ft/KW)= XY Ft.
Több tényező is befolyásolja a fenti számítást. A jól méretezett fűtőteljesítményt csak ritkán fogjuk teljes egészében kihasználni a tél folyamán. Ez a Heat4All fűtések esetében csökkenő működési időt jelent, mely alapvetően befolyásolja a fenti számítást.

Gondoljon bele, hogy amikor gázfűtését megtervezteti házába/lakásába, felteszi-e a következő kérdéseket magának:
Mennyibe fog kerülni az üzemeltetés éves szinten? Milyen karbantartásra kell számítanom évente? Mikor kell majd kazánt cserélnem?
Mennyibe kerülhet a kazáncsere? Mennyibe kerül a kazánnak épített külön helyiség? Mennyibe kerül a kémény kiépítése? Mennyibe kerül a kéményseprés? Mennyibe kerül az engedélyek beszerzése? Hány szakemberre kell rábíznom magamat? Mennyi időnként kell csapot vagy a fűtőtestet lecserélnem? Mi történik gázfűtésemmel ha nincs áram? Mennyivel fizetek többet a fűtésemért amikor ismét romlik a gáz fűtőértéke? Bővíthetem-e a fűtésemet? Mennyire időtállóak a csövek, a csapok, a fűtőtestek, a kazán, stb.? Megszünteti-e a fali penészt az otthonomban? Csökkenthető-e valaha gázfűtésem üzemeltetési költsége vagy inkább csak nőhet?
Végül gondoljon bele, hogy környezetében milyen károkat okozhat a kéményen kibocsájtott égéstermék?

Ha a fenti kérdéseket mind felteszi magának könnyű lesz választ adnia arra a kérdésre, hogy mi éri meg Önnek a legjobban?

A hagyományos (konvekciós) fűtésekkel szemben a Heat4All infrafűtéseknek nincs semmilyen járulékos költsége! (pl.: kéményseprési díj, karbantartás, stb.)

Igen, szerelvények 2db felfüggő elemből, 8db csavarból és 8db dübelből állnak.

Igen, a fűtés házilag is egyszerűen rögzíthető/felszerelhető.

A fűtés maga nem tartalmaz beépített termosztátot vagy egyéb elektronikus alkatrészt. Ennek legfőbb oka az, hogy az infrafűtés élettartama lényegesen hosszabb, mint az elektronikus elemeké. Ha egy beépített elektronikus alkatrész tönkremegy, akkor a hibás eszköz nem működik, tehát nem fűt. A Heat4All a legkülönbözőbb vezérlési alternatívákat kínálja az egyszerű dugaljba illeszthető termosztáttól az internethez csatlakoztatható megoldásig, amelyekkel mobil applikáción keresztül a világ bármely pontjáról szabályozhatja infrafűtését.

A felületi hőmérséklet nem szabályozható. Fűtésünknek vagy be- vagy kikapcsolt állapota van. Infrafűtéseink felületi üzemi hőmérséklete kb.: 100℃ körül alakul.

A fűtés megfelelő elhelyezésének alapvetően nem elhanyagolható hatása van a hatékonyságára. A Heat4All infrafűtései kb. 178 fokos szögben, minden irányban sugároznak. A fűtés annál hatékonyabb, minél több sugár éri a falakat, a padlót és a berendezési tárgyakat, és minél kevesebb sugár jut üvegre, illetve az ablakokra. A falszerkezet, a padló és a berendezési tárgyak több hőt tárolnak, és ezért több hőt tudnak leadni a helyiség felé.

Hatékonysági okokból gyakran észszerű lenne a fűtést a mennyezetre szerelni, de a fentről a fejre érkező sugárzást gyakran kellemetlennek érezzük, mivel a fejbőr nagyon érzékeny. Pl. egy kabrió autóban, két percig a napon ülve a napsütést kellemetlennek érezzük. A mennyezetre szerelés esetén ezért a fűtés ne legyen közvetlenül a fej felett, pl. a hálószobában az ágy felett, vagy a nappaliban a tévénézésre használt kanapé felett. Az olyan helyiségekben, ahol csak rövid ideig tartózkodunk, pl. a fürdőszobában vagy a vécében természetesen előnyös lehet a mennyezeti szerelés.

A Heat4All infravörös fűtéseket a Heat4All Vertriebs GmbH hivatalos márkaképviselőjénél vagy partnerénél rendelheti meg. A Heat4All oktatásban részesíti partnereit, hogy Ön mindig szakértővel találkozhasson.

A Heat4All komolyan veszi ügyfeleit és elkötelezett a megfelelő tájékoztatás és tanácsadás mellett, hogy Ön a megfelelő döntést tudja meghozni vásárlása előtt. A fűtésrendszer bármely ingatlan (lakóház, lakás, iroda, üzlethelyiség, üzem, stb) nélkülözhetetlen része, melyben kifogástalan működést várunk el a lehető legjobb klíma megteremtése mellett. Az infravörös fűtést helyiségenként pontosan kell méretezni, a megfelelő helyre kell felszerelni, és megfelelő vezérlőrendszerrel kell ellátni. Ezek tervezéséhez és kiszámításához javasoljuk szakértő tanácsadását, mely akár helyszíni szemlével is együtt járhat.

A H4A honlapján nincsenek árak, mert egyrészt egy fűtésrendszer teljes ára csak a szakértő által végzett részletes tanácsadás után határozható meg. Másrészt nem szeretnénk az általunk forgalmazott magas minőséget más olcsó árut kináló kínai, cseh, török, marokkói vagy koreai gyártók és partnereinek webshop ajánlataival összehasonlítani. A Heat4All minőségi termékei és egy olcsó, lényegesen rosszabb minőségű termék közötti különbség egy honlapon vagy webshopban igen nehezen ábrázolható. Az infravörös fűtéseket forgalmazók között vannak, akik félrevezető reklámokat/információkat is megjelenítenek webshopjukban.